İyilik yap, denize at. Alabalık bilir. Bu hafta apéro’da: FAO ve Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği’yle Metro Türkiye’nin gerçekleştirdiği alabalık projesinin detaylarını ve Türkiye balıkçılığının yarınını projenin mimarları anlatıyor.

Sürdürülebilir balıkçılığı mümkün kılmak ve küçük ölçekli geleneksel aile balıkçılığını desteklemek üzere Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği’yle işbirliği yürüten Metro Türkiye, verilen eğitimler ve sağladığı teknik destekle sadece geleneksel küçük üreticilerin devamlılığını değil çiftlik balıklarının da refahını önceliklendiriyor.
Peki bu hikâye nerede başladı? Alabalığın sudan tabağa yolculuğunda kim, hangi rolde yer aldı? Hepsinin evvelinde: Neden alabalık? Tüm bu soruların yanıtlarının peşinde projenin mimarı Metro Türkiye’nin Balık Kategori Müdürü Seçil Yılmaz ve Kalite Güvence Müdürü Elif Arabacıoğlu “bir alabalık meselesi”nin dününü, bugününü ve yarınını anlatırken; FAO Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık‘tan Türkiye’de sürdürülebilir balıkçılığın detaylarını dinliyoruz. Alabalıklı son lokma Gastronometro şeflerinden. Bu hafta sofra-i işarda:
- Tabaktan: Balığın âlâsı: Alabalık
- Sofrayı Kur(tar)anlar: Dr. Ayşegül Selışık’la: Sürdürülebilir balıkçılığın üç hâli
- Mutfaktan: Metro Türkiye’yle: Bir alabalık meselesi
- Künye: Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği
- Reçete: Mozaik
Not: Bu sayı Metro Türkiye sponsorluğunda alabalık yetiştiriciliği ve sürdürülebilirliğine dikkat çekmek üzere hazırlanmıştır. Haftaya sabah ritüellerinin peşinde, her zamankinden daha erken bir saatte buluşalım.
Afiyetler,
apéro